Rätta Lotto - Svenska Spel

Rätta Lotto

Är det dags att rätta Lotto?

Då har du kommit helt rätt! Vi hjälper dig så du kan rätta Lotto.

Så rättar du Lotto

När du har spelat på Lotto och undrar om det blev vinst så är det dags att rätta ditt Lotto-rad. För att rätta din kupong så behöver du gå till Svenska Spels hemsida. 

Eftersom du vill se hur många rätt just din Lotto-rad hade så behöver du gå till på Svenska Spel och se hur det gick. Dessutom kan du se vad utdelningen blev på Lotto oavsett om du vann eller inte. 

Självklart hoppas vi att det blev vinst på Lotto denna veckan!

Rätta Lotto

Mer information om lotto och hur du kan rätta lotto

Här hittar du mer information om hur man spelar Lotto. 

Vad är lotto?

Lotto är ett nummerspel som går ut på att du ska sätta in sju nummer av totalt 35. Är du dessutom ensam spelare om att få in alla sju dragna nummer är du garanterad en vinst på minst en miljon kronor.

När är lotto?

Lotto spelas varje onsdag och lördag. Det görs totalt två dragningar (Lotto 1) och (Lotto 2). Självklart kan du  välja om du vill delta i bara Lotto 1 eller båda dragningarna.

Hur kan jag rätta lotto?

Det finns lite olika sätt att som du kan rätta Lotto på. Antingen kan du jämföra dina rader direkt med de vinnande raderna för både Lotto 1 och Lott 2 på Lottos resultatsida. Utöver det kan du få en automatsik rättning om du loggar in på Mina Sidor på Svenska Spel. Dessutom kan du aktivera automatiska email som skickar ut rättningen till din e-postadress. Sistnämnda aktiveras under ”Min profil” på Svenska Spels hemsida. 

Fler vanliga frågor och svar om Lotto

Här hittar du vanliga frågor och svar om Lotto. 

Hur vinner man på lotto?

På Lotto vinner du om du har fyra eller fler rätt (max antal rätt är sju). Dessutom så är du garanterad en vinst på minst en miljon kronor om du är ensam spelare med sju rätt. 

Vad kostar det att spela på lotto?

En rad på Lotto kostar 3 kronor per dragning. För varje rad du lägger till så ökar din insats med ytterligare 3 kronor per dragning. Fortsättningsvis kan du spela Lotto med tilläggsspelet Joker och då kan du välja mellan insatser på 10 kr, 20 kr eller 30 kr. 

Exempelvis om du spelar två rader på både Lotto 1 och Lotto 2 med Joker så kostar det totalt 22 kronor.

  • Lotto 1: 6 kronor
  • Lotto 2: 6 kronor
  • Joker: 10 kronor

Rätta vad du vill på rätta.se

Vi hjälper dig att hitta så du kan rätta allt från spel till lotter och Bingolotto. Utöver det kan du rätta Keno, Stryktipset m.m.

Mest populärt på Rätta.se