Lotto Resultat

Lotto Resultat

Välkommen till din ultimata källa för de senaste resultaten från Lotto, vecka för vecka och dag för dag. Här hittar du en sammanställningar av alla Lottodragningar från Svenska Spel. Du hittar även rätt rad, antal rätt, antal vinnare samt utdelningen från dagens Lotto resultat. Vår sida är designad för att ge dig en snabb och enkel översikt, så att du inte missar några viktiga Lotto resultat. Håll dig uppdaterad med alla resultat från Lotto – där varje Lottodragning bjuder på nya möjligheter och spänning.

Mer info om Lotto och Lotto resultat

Spel på Lotto

Svenska Spels Lotto erbjuder spel både på onsdagar och lördagar, vilket också är dagarna för dragning av Lotto och Joker. För att delta i spelet kan man besöka Svenska Spels webbplats eller gå via en fysisk spelombud. Det är möjligt att spela antingen enbart på Lotto 1 eller i båda dragningarna. En lottorad kostar 3 kronor, och om man väljer att delta i båda dragningarna dubblas priset till 6 kronor per rad. Spelare kan välja speldag och har även möjlighet att abonnera på sitt spelval över flera veckor. Drömvinsten, en stor jackpot, kan vinnas genom att träffa 7 rätt på Lotto och minst 2 rätt på Joker. Dessutom är alla Lottospel med Joker automatiskt med i Andra Chansen, där 15 nya miljonärer koras två gånger om året.

Att spela Lotto

Lotto är ett nummerspel där målet är att matcha 7 av 35 möjliga nummer under en dragning. Om du ensamt lyckas matcha alla sju nummer, är du garanterad minst en miljon kronor. Dragningar sker i form av Lotto 1 och Lotto 2 varje onsdag och lördag. Spelaren måste bestämma om spelet enbart ska gälla för Lotto 1 eller för båda dragningarna.

Så fungerar det att spela Lotto

Enkla rader är det vanligaste spelet bland Lotto-deltagare. Spelaren kan själv bestämma hur många rader de önskar spela, samt om de vill använda sig av ett systemspel. En vanlig lottorad består av sju nummer och kostar 3 kronor. Det finns även möjlighet att lägga till Joker till en kostnad av minst 10 kronor per rad, vilket också ger en chans att vinna den stora Drömvinsten. Välj dina sju favoritnummer ur 35 möjliga, och om du vill, använd funktionen Huxflux för att slumpa fram nummer. Efter att ha valt dina rader och inställningar såsom dragningarna, insatsen för Joker, och vilka dagar du önskar spela, bestäm hur länge du vill att spelet ska löpa. Slutligen granskar och betalar du för ditt spel.

Lotto Drömvinsten

Om du spelar en lottorad för minst 3 kronor och lägger till Joker för ytterligare 10 kronor, har du chans att vinna Lotto Drömvinsten om du träffar alla 7 rätt på Lotto och minst 2 rätt på Joker under samma dragning.

Lotto Andra Chansen

Svenska Spel har nyligen introducerat Andra Chansen för Lottospel med Joker, vilket ger ytterligare vinstchanser oavsett tidigare spelresultat. Andra Chansen-dragningar sker två gånger per år, i slutet av juni och december. Information om hur många rader som kvalificerat sig till Andra Chansen kan hittas i sektionen Mina Spel på Svenska Spels webbplats.

Spelstopp för Lotto

Tiden för spelstopp varierar och är inte samma som tidpunkten för själva dragningen. På onsdagar måste spel lämnas in senast 1 timme och 10 minuter före dragningen, och på lördagar 1 timme och 40 minuter före. Under sommaren kan dessa tider variera.

  • Spelstopp Lotto onsdag: 17:15 (Lottodragning – 18:25)
  • Spelstopp Lotto lördag: 18:15 (Lottodragning – 19:55)

Rätta din Lottorad

Du kan rätta din Lottorad på flera sätt, men ett av de enklaste sätten är att gå högst upp på denna sidan och hitta det datumet som du vill se Lotto resultatet för och klicka dig vidare. Vi på Rätta.se listar alla dragningar och Lotto resultat direkt på vår hemsida för att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för våra besökare. Du kan även besöka Svenska Spels webbplats för att rätta din Lottorad.