Europatipset: torsdag, 25 juli (2024)

Omsättning: 184456,00 kr

-

Aktuell kupong - Europatipset

#

Lag

Tecken

Resultat

Procent

Statistik

1
FC Sheriff Tiraspol-Elfsborg
Europa League

_

_

33% - 29% - 38%
2
Djurgården-FC Progres Niederkorn
UEFA Europa Conference League

_

_

76% - 17% - 7%
3
Dudelange-Häcken
UEFA Europa Conference League

_

_

25% - 27% - 48%
4
Molde-Silkeborg
Europa League

_

_

75% - 17% - 8%
5
CS Corvinul Hunedoara-Rijeka
Europa League

_

_

9% - 27% - 64%
6
Ajax-FK Vojvodina
Europa League

_

_

89% - 7% - 4%
7
Kilmarnock-Cercle Brügge
Europa League

_

_

23% - 29% - 48%
8
Panathinaikos-Botev Plovdiv
Europa League

_

_

83% - 11% - 6%
9
Hapoel Be`er Sheva FC-Cherno More Varna
UEFA Europa Conference League

_

_

42% - 34% - 24%
10
St. Patricks-Vaduz
UEFA Europa Conference League

_

_

37% - 29% - 34%
11
Frankrike-Colombia
OS (D)

_

_

75% - 18% - 7%
12
Nigeria-Brasilien
OS (D)

_

_

9% - 22% - 69%
13
Tyskland-Australien
OS (D)

_

_

67% - 24% - 9%
När du har spelat på Europatipset och undrar hur det har gått så är det dags att ta reda på resultatet. För att se resultatet på Europatipset så kan du gå till Svenska Spels hemsida. Eftersom du vill se resultatet och samtidigt se hur många rätt just din kupong hade så rekommenderar vi att du går till Svenska Spel och loggar in på ditt konto. Då kan du både se resultatet av samtliga matcher och även se resultatet för din specifika kupong. Självklart hoppas vi att det blev vinst på Europatipset denna veckan!

Europatipset » Tips och Resultat » Din Kompletta Guide

En komplett guide om Europatipset från Svenska Spel.

Fotboll. Det är inte bara en sport; det är en passion, en livsstil, en gemenskap. Och för många av oss är det också en chans att testa vår kunskap och intuition genom att tippa på matchresultat. Ett av de spel som har rotat sig djupast i svenska fotbollsälskares hjärtan är Europatipset från Svenska Spel. Men vad är egentligen hemligheten bakom dess popularitet? Hur fungerar det, och hur kan du maximera dina chanser att vinna? Följ med på denna djupgående utforskning av Europatipset, från dess historiska rötter till dagens digitala era. Oavsett om du är en veteran på spelfältet eller en nybörjare som är ivrig att lära dig, lovar vi en resa fylld med insikter, tips och spännande berättelser. Luta dig tillbaka och låt oss ta dig med på ett äventyr i fotbollens fascinerande värld av tippning.

Vad är Europatipset?

Europatipset är ett av Sveriges mest kända och älskade fotbollsspel där spelare tippas på utfallet av 13 europeiska fotbollsmatcher. Detta spel kombinerar både kunskap om fotboll och en nypa tur, vilket gör det både spännande och utmanande för deltagare på alla kunskapsnivåer.

Europatipsets historia och ursprung

Europatipset lanserades av Svenska Spel 1990 som ett komplement till det redan populära Tipset. Det skiljde sig genom att inkludera matcher från hela Europa, vilket lockade fotbollsälskare med en bredare smak. Över åren har Europatipset blivit en institution bland svenska tippare, som vecka efter vecka analyserar matcher, studerar lagens form och lägger sina spel i hopp om att pricka rätt på de tretton matcherna.

Hur fungerar Europatipset?

På ytan är Europatipset enkelt: Du väljer utfallet (1, X eller 2) för 13 utvalda matcher. Men djupet av spelet går mycket längre än så. För att framgångsrikt navigera i Europatipset krävs en kombination av kunskap, strategi och ibland lite magkänsla.

Att välja 13 matcher

Matcherna i Europatipset är noga utvalda av Svenska Spel och inkluderar ofta de mest spännande och talande matcherna från olika europeiska ligor den aktuella veckan. När du väljer dina tips, tänk på lagens tidigare prestationer, eventuella skador och andra faktorer som kan påverka utfallet. Många spelare föredrar att sprida sina spel över olika utfall för att öka chanserna till vinst, medan andra går efter magkänsla eller favoritlag.

Utdelning och vinster

För att vinna på Europatipset behöver du inte nödvändigtvis tippa rätt på alla 13 matcher. Utdelningen sker i tre nivåer: 13 rätt, 12 rätt och 11 rätt. Ju fler rätt du har, desto större blir din andel av vinstpotten. Men kom ihåg, storleken på vinstpotten beror på antalet deltagare och insatsen för varje omgång. Så vissa veckor kan ha större vinster än andra, beroende på spännande matcher eller stora fotbollshändelser.

Överblick på hur en fotboll ligger i mittcirkeln på planen. Matchen som kanske är med i Europatipset väntas på att startas

Så spelar du Europatipset hos Svenska Spel

Att delta i Europatipset hos Svenska Spel är enkelt och smidigt, oavsett om du är en rutinerad tippare eller en nybörjare. Följ dessa enkla steg för att komma igång med ditt speläventyr.

Att skapa ett konto

För att kunna lägga ett spel på Europatipset via Svenska Spel online måste du först skapa ett konto. Besök Svenska Spels officiella webbplats och klicka på ”Bli medlem” eller ”Skapa konto”. Fyll i de nödvändiga uppgifterna, bekräfta att du är över 18 år och godkänn villkoren. Efter registrering kan du enkelt logga in och börja utforska Europatipsets olika alternativ.

Steg för steg: Att lägga ett spel

 1. Logga in på ditt Svenska Spel-konto.
 2. Navigera till ”Europatipset” under spelsektionen.
 3. Välj utfall (1, X, eller 2) för varje av de 13 matcherna.
 4. Bestäm din insats. Du kan justera insatsen per rad eller välja att spela med system.
 5. Granska ditt spel och klicka på ”Lägg spel” när du är nöjd.
 6. Bekräfta ditt val och ditt spel är nu placerat!
 

Tips och strategier för Europatipset

Succé i Europatipset handlar inte bara om tur; det finns faktiska strategier som kan öka dina chanser att vinna.

 • Granska matchstatistik: Se på lagens tidigare möten, deras nuvarande form och eventuella skador.
 • Diversifiera dina val: Spela inte alltid på favoriterna. Överraskningar sker, och de kan ge stora utdelningar.
 • Följ experttips: Många fotbollsexperter delar med sig av sina tankar och analyser. Ta del av deras insikter men förlita dig inte enbart på dem.
 

 

Vanliga misstag att undvika

 • Att spela med hjärtat istället för hjärnan: Vi har alla favoritlag, men låt inte känslor styra dina val.
 • Att jaga förluster: Om du har en dålig dag eller vecka, öka inte din insats i hopp om att vinna tillbaka. Spela ansvarsfullt.
 • Att undervärdera underdogs: Varje match har potential för överraskningar. Ge inte bara uppmärksamhet åt de stora lagen.
 • Att inte sprida riskerna: Lägg inte alla dina pengar på en enda rad. Diversifiera dina spel för bättre chanser.
Aktivt spel. En fotbollsspelare skjuter bollen med full kraft medan en arena full av engagerade supportrar hejar i bakgrunden

Förstå oddsen i Europatipset

Odds ger en insikt i hur troligt ett visst utfall anses vara, samt vilken utdelning du kan förvänta dig om du satsar på detta utfall och det blir rätt. För att verkligen förstå och utnyttja Europatipset till fullo är det viktigt att ha koll på hur oddsen sätts och hur de kan jämföras med andra spel.

Hur odds beräknas

I Europatipset bestäms oddsen delvis av hur andra spelare satsar. Det här är några viktiga punkter att tänka på när det gäller oddsen: 

 • Spelarnas insatser: Om många satsar på ett visst utfall, går oddsen för det utfallet ner. Om få satsar på det, går oddsen upp. Detta är för att balansera potten och riskerna för Svenska Spel.
 • Matchinformation: Skador, lagens form, tidigare möten och andra faktorer kan påverka oddsen.
 • Extern information: Nyheter, väderförhållanden eller andra omständigheter kan påverka oddsen.

Oddsen reflekterar alltså inte bara sannolikheten för ett utfall, utan också hur spelarna generellt satsar.

 

Att jämföra odds med andra spel

När du jämför Europatipset med andra spel, som t.ex. Stryktipset, Oddset eller spel från andra bolag, bör du beakta följande:

 • Utbetalningsprocent: Hur stor andel av de totala insatserna som går tillbaka till spelarna i vinster. Ett spel med högre utbetalningsprocent ger i teorin bättre värde för spelaren.
 • Risken: Vissa spel kan erbjuda höga odds, men risken kan också vara högre. Försäkra dig om att du förstår risken innan du placerar ett bet.
 • Spelstruktur: Medan Europatipset kräver att du tippa på flera matcher samtidigt, kan andra oddsspel låta dig satsa på en enskild match eller händelse.
 • Popularitet och insatser: Populära matcher kan ha snedvridna odds eftersom många spelare satsar på dem. Ibland kan mindre populära spel eller matcher ge bättre värde.

När du jämför odds, fokusera inte enbart på de potentiella vinsterna. Tänk också på risken, spelstrukturen och dina egna kunskaper om de specifika händelserna du satsar på.

Arenans atmosfär. Storslagen vy över en fullsatt fotbollsarena där publikens jubel syns i bakgrunden när en avgörande matchmoment utförs

Europatipsets största vinster genom tiderna

Europatipset har under årens lopp genererat några riktigt stora vinster. Med rätt kombination av kunskap, strategi och en smula tur har en del tippare lyckats förändra sina liv genom att kamma hem de stora pottarna.

Berättelser från stora vinnare

 • Kvinnan från Skåne: År 2018 blev en kvinna från Skåne nästan 2 miljoner kronor rikare när hon prickade in 13 rätt på Europatipset. Vad som gjorde vinsten ännu mer anmärkningsvärd var att hon endast hade satsat 10 kronor!
 • Gänget från Göteborg: En grupp vänner från Göteborg, som varje vecka samlades för att tippa tillsammans, skrattade hela vägen till banken 2016 när de vann över 2,5 miljoner kronor. Deras gemensamma passion för fotboll och deras kollektiva kunskap gav utdelning i stort.
   

Dessa historier visar att allt är möjligt med Europatipset. Oavsett om man spelar ensam eller med vänner kan den stora vinsten alltid vara runt hörnet.

En illustration av en fotboll inne på en fotbollsarena där en match ska spelas

Live-spel och Europatipset

Medan Europatipset kräver att du lägger ditt bet innan matchen börjar, har live-spel blivit alltmer populärt inom sportspelvärlden. Live-spel låter tippare satsa på matcher i realtid, medan de pågår.

Fördelar med live-spel

 • Dynamiska odds: Odds kan ändras baserat på vad som händer i matchen, vilket kan skapa unika spelchanser.
 • Ökad spänning: Att satsa i realtid medan du följer matchen kan förhöja spänningsnivån.
 • Bättre beslut med direktinformation: Du kan göra mer informerade beslut baserat på hur matchen utvecklas.

 

Att följa matchen i realtid

För att dra nytta av live-spel är det viktigt att kunna följa matchen i realtid. Många bettingsidor erbjuder livestreaming av matcher, vilket gör det enklare för tippare att se hur matchen utvecklas. Det är också en god idé att hålla koll på snabba matchstatistik och uppdateringar, så att du kan göra välgrundade satsningar baserade på matchens förlopp.

Mobilupplevelsen: Europatipset i din ficka

I dagens digitala tidsålder är det viktigare än någonsin att kunna ta del av sina favoritspel och -hobbyer direkt via mobilen. Med Svenska Spels app har Europatipset aldrig varit mer tillgängligt. Oavsett var du befinner dig kan du nu kolla uppdateringar, sätta dina tips och följa matcherna direkt från din smartphone.

Recension av Svenska Spels mobilapp

Design och användarvänlighet: Appen är strömlinjeformad och intuitiv. Med en ren design och klara färgkoder är det enkelt att navigera mellan olika spel och sektioner. Den snabba laddningstiden och responsiva designen säkerställer att du kan placera dina bet snabbt, oavsett nätverksförhållanden.

Funktioner: Förutom Europatipset erbjuder appen ett brett utbud av andra spel från Svenska Spel. Live-uppdateringar, realtidsstatistik och möjligheten att sätta bets med några få klick är några av de framträdande funktionerna.

Säkerhet: Som man kan förvänta sig av Svenska Spel, är appen säker med flera lager av säkerhetsprotokoll. Detta garanterar att dina personuppgifter och pengar är i säkra händer.

Sammanfattning: Svenska Spels mobilapp ger en sömlös upplevelse för den som vill ta del av Europatipset och andra spel på språng. Med en kombination av användarvänlighet, funktioner och säkerhet är det en av de bästa spelapparna på marknaden.

Olika typer av spelform på Europatipset

Här har vi listat de olika spelformerna som finns tillgängliga för dig som vill spela på Europatipset.

Standard

Detta är den enklaste formen av spel på Europatipset. Du väljer ut ditt resultat (1, X eller 2) för varje match på kupongen. För att vinna på standardspel måste du ha 13 rätt.

Systemspel

Här kan du välja flera tecken per match, vilket ökar dina chanser att vinna. Exempelvis kan du tippa att en match antingen blir 1 eller X. Detta ökar naturligtvis antalet rader du spelar, och därmed insatsen.

R-System

Detta är en variant av systemspel. Med R-System väljer du ut vissa matcher där du tror på flera möjliga utfall, och låter resten vara enkelrader. Exempelvis kan du ha R-3, vilket betyder att du väljer flera tecken i tre av matcherna och enkeltecken i de resterande tio.

U-System

Liksom R-Systemet är U-Systemet en variant av systemspel. Skillnaden är hur raderna kombineras. U-System är optimalt om du vill spela på många tecken men vill hålla nere antalet rader.

Färdiga Spel

Om du är osäker på hur du ska tippa, eller om du vill snabbt lägga ett spel, kan du välja färdiga spel. Detta är förbestämda spelkombinationer skapade av Svenska Spel eller andra experter.

Andelsspel

Med andelsspel kan du köpa en andel i ett större systemspel. Om spelet vinner får du en andel av vinsten baserat på hur stor andel av spelet du köpte. Detta ger dig chansen att vara med i större system utan att behöva betala full insats.

Enkelrader

Här tippas en rad utan att kombinera tecken. Det är i princip samma sak som standard, men termen används oftast inom systemspel för att beskriva rader där du inte kombinerat tecken.

Europatipset Resultat

Efter varje omgång av Europatipset är det av stort intresse att se hur det har gått. Har man prickat in 13 rätt? Eller kanske undrar man hur nära man var att kamma hem storvinsten. På vår undersida Europatipset Resultat finner du mer information hur du ser de senaste resultaten. Perfekt för dig som vill analysera dina beslut och förbättra dina chanser inför kommande omgångar!

Rätta Europatipset

Har du redan lagt ditt bet och vill snabbt se hur det har gått? På vår undersida Rätta Europatipset kan du smidigt och enkelt hitta information hur du rättar din rad. Ett snabbt och effektivt sätt att få koll på dina resultat!

Europatipset Tips

Söker du inspiration eller strategier inför din nästa rad? Då är Europatipset Tips sidan för dig! Här har vi samlat tips till dig som vill ha inspiration.. Oavsett om du är nybörjare eller en rutinerad tippare kommer du hitta värdefull information här. Ta del av dessa tips för att maxa dina chanser på nästa kupong.

Populärt från Svenska Spel