Svenska Postkodlotteriet

Svenska Postkodlotteriet – Allt du behöver veta och lite till. Regisrera dig redan idag.

5/5
Svenska Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriet

Svenska Postkodlotteriet

Svenska postkodlotteriet är ett lotteri där personer runtom i Sverige kan vinna pengar baserat på sitt postnummer och gatuadress. Postkodlotteriet lottar ut vinstpengar till nya lyckliga vinnare varje dag och fler än ett tusen personer har blivit miljonärer i lotteriet. För att vara med och ha chansen att vinna i svenska postkodlotteriet så måste man självklart ha köpt en lott.

De erbjuder även en s.k. vinstbevakning där de bevakar alla dragningar åt sina medlemmar och meddelar alla som vunnit. Det innebär att du som har en lott inte behöver följa dragningen varje dag för att se om du vunnit. De kontaktar dig direkt om ditt postnummer och adress har vunnit.

Så fungerar svenska postkodlotteriet

Prenumerera på en lott

Lotteriet är en prenumerationstjänst där du som prenumererar betalar en månatlig avgift för att behålla din lott. En prenumeration på postkodlotteriet kostar 170 kr per månad och den ger dig en ny chans att vinna varje dag. Prenumerationen är inte bindande vilket innebär att du kan säga upp den närsomhelst. Det är alltså ingen bindningstid på Svenska postkodlotteriet.

Vad kan du vinna i postkodlotteriet?

Det finns flera olika sorterst vinster i postkodlotteriet. Exempelvis kan man vinna flera miljoner kronor som delas i deras s.k. Grannyra som ni kan läsa mer om längre ner. Man kan även vinna bilar eller andra varor som vinnarna själv får välja utifrån ett stort utbud.

Hur vinner du?

När du köpt din lott och börjat prenumerationen så får du ett lottnummer som består av tre stycken delar:
  1. Ditt postnummer
  2. Två bokstäver
  3. Tre siffror
Exempelvis kan ditt lottnummer se ut enligt följande: 92415 JG 014
  1. 924 15 (postnummer)
  2. JG (postkod)
  3. 014 (lottnummer)
Vinsterna i svenska postkodlotteriet delas ut olika beroende på vilken del de är kopplade till. D.v.s. ibland delas en vinst mellan alla som har samma postnummer. I ovan exempel vinner i så fall alla som har en lott med postnummer ”924 15”. Ibland tillfaller hela vinsten en individuell vinnare och då behöver man alltså pricka rätt på postnummer, postkod samt lottnummer.

Vad kostar lotteriet?

Som vi nämnde tidigare så kostar en lott i svenska postkodlotteriet 170 kr i månaden. Om man vill så kan man ha fler än en lott och varje lott man väljer att lägga till kostar ytterligare 170 kr per månad. En person får max ha 20 st lotter. Exempelvis:

  • Varje lott kostar 170 kr per månad
  • Du väljer att ha 7 st lotter
  • Det kostar då 1,190 kr / mån (170 kr x 7 lotter)

Svenska postkodlotteriet Vinster

Vinstchans varje dag

Om du har en eller flera lotter hos svenska postkodlotteriet så har du möjlighet att vinna något varje dag. Under 2022 så har alla deltagare chans att vinna vinster till ett värde av ungefär 1 400 000 000 kronor (1.4 miljarder kronor). Nedan finner ni de olika kategorierna man kan vinna om man har en lott i postkodlotteriet.

Grannyran

Grannyran delas ut tre gånger om året och det är här man har chans på de riktigt stora vinsterna och möjligheten att bli mångmiljonär. Att vinna grannyran är lite som att vinna på jackpot – det blir väldigt stora vinster. Ni kan läsa mer om grannyran och vinsterna längre ner på sidan.

Fredagschansen

Varje fredag har alla deltagare chans att vinna 100 000 kronor per lott tillsammans med sina grannar. Ni kan läsa mer om fredagschansen på knapparna nedan.

Guldvinsten

Guldvinsten hos svenska postkodlotteriet dras varje lördag. Alla med en lott har då chans att vinna en bil och kan även få dela på två miljoner kronor.

Vardagsvinsten

Varje vardag under hela året har alla medlemmar med en lott chans att vinna 500 kr per lott. Kom ihåg att du behöver inte följa lotteriet varje dag utan du blir kontaktad om din lott har vunnit.

Söndagsvinsten

På söndagar är det självklart söndagsvinsten. Varje söndag får alla med en lott chans att dela på 250 000 kronor tillsammans med sina grannar.

Varuvinsten

En gång i månaden lottar Postkodlotteriet ut ”Vinstvalet” eller ”Varuvinsten” vilket innebär att vinnarna får välja bland massvis av olika produkter från välkända och populära varumärken. Om man inte önskar att vinna varor så kan man även ta ut vinstens värde i pengar. Nedan är några av de varumärken där vinnarna kan välja produkter från:

  • Rituals
  • Orrefors
  • Morgan Madison
  • ERNST
  • Born in Sweden
  • D’Vega
  • Gripsholm
  • Edblad m.fl.

Grannyran - Postkodlotteriet

Den absolut största vinsten

Grannyran är den största vinsten man kan vinna i svenska postkodlotteriet och den äger rum tre gånger per år (vinter, vår och höst). Det är här man har chans att vinna mest pengar. Man kan till och med bli mångmiljonär om man vinner grannyran.

Hur fungerar grannyran?

Grannyran innebär att ett väldigt stort vinstbelopp delas ut till ett postnummer i Sverige. När ett vinnande postnummer har lottats fram så fördelas vinstbeloppet på alla som har en lott i det vinnande postnumret.

Grannyran vinstbelopp

Under 2022 så är vinstbeloppet för grannyran fördelade enligt nedan:

  • Grannyran Vår 2022: 109 000 000 kronor (109 miljoner kronor)
  • Grannyran Höst 2022: 118 000 000 kronor (118 miljoner kronor)
  • Grannyran Vinter 2022: 265 000 000 kronor (265 miljoner kronor)

Grannyran vinstfördelning

Vinstbeloppen i grannyran fördelas olika bland personer i det vinnande postnumret. Hur stor del av vinsten som man vinner beror på:

  1. Hur många lotter du har
  2. Hur länge du haft dina lotter
  3. Hur många personer som har en lott inom ditt postnummer
  4. Om du har extra tur och bor i den vinnande postkoden

Andra spel och lotterier

Vill ni läsa mer om andra spel och lotterier så kan ni göra det på nedan länkar:

Svenska Postkodlotteriet