Sportkrysset » Så Fungerar Sportkrysset från Svenska Spel

Sportkryss från Svenska Spel är det spännande tillskottet för alla Stryktipset-entusiaster. Lanserat 2019 som ersättning för Joker, erbjuder det en ny dimension av spelglädje med chans till stora vinster. I denna guide går vi igenom allt du behöver veta om Sportkryss, från grunderna till hur du maximerar dina vinstchanser.

Innehållsförteckning

Introduktion till Sportkrysset

Sportkryss är en nyskapande spelform från Svenska Spel som lanserades i början av 2019, med syfte att erbjuda en spännande och tillgänglig spelupplevelse för de som älskar Stryktipset. Detta spel ersatte det tidigare spelet Joker på kupongen och är designat för att öka intresset för och spänningen kring lördagens fotbollsmatcher. Med Sportkryss får spelaren chansen att vinna stora summor pengar genom att korrekt förutsäga utfallet av sju nummer. Det är ett tillägg som inte bara höjer underhållningsvärdet utan också ger spelare en ytterligare möjlighet att vinna, även om huvudspelet, Stryktipset, inte går som planerat. Sportkrysset är inte ett tilläggsalternativ när du spelar på Topptipset eller Europatipset.

Sportkryssets Historik och Bakgrund

Sportkryss lanserades av Svenska Spel under 2019 som en del av en strategi för att förnya och vitalisera sitt utbud av spelprodukter. Initiativet var en direkt ersättning för det tidigare spelet Joker, som hade funnits med på Stryktipset-kupongen. Förändringen genomfördes i syfte att locka fler spelare och skapa ytterligare spänning kring lördagens fotbollsutbud. Genom att introducera Sportkryss ville Svenska Spel ge spelarna en ny dimension av spelglädje, där möjligheten att vinna stora summor pengar blev ännu mer tillgänglig. Det var en del av en större vision att modernisera och bredda spelupplevelsen, där Sportkryss snabbt etablerade sig som en favorit bland spelarna.

Så spelar du Sportkrysset

Att delta i Sportkryss är enkelt och börjar med att du väljer om du vill spela med en egen vald rad med sju nummer eller om du föredrar en slumpmässigt genererad rad. Du kan göra detta antingen i butik hos ombud eller online via Svenska Spels hemsida eller app. När du bestämt dig för din rad och gjort din insats, som kan vara 10, 20 eller 30 kronor, är det bara att vänta på lördagens dragning. Dragningen sker kl. 20:00 och du jämför sedan de dragna numren med din egen rad. Antalet rätt avgör din vinst, med möjlighet att vinna allt från mindre summor till den stora jackpotten. Slutligen rättar du din rad antingen online eller hos ombud för att se om du vunnit.

Rätta Sportkrysset

Efter att dragningen för Sportkryss ägt rum kan du rätta din rad för att se om du har vunnit. Detta kan du göra på flera sätt: direkt på Svenska Spels hemsida, via deras mobilapp eller hos något av Svenska Spels ombud. På hemsidan och i appen finns en enkel funktion där du matar in din rad manuellt eller skannar din spelkvitto för att automatiskt se dina resultat. Resultaten från dragningen publiceras också på Speltips.se och liknande sajter där du kan jämföra de vinnande numren med din egen rad. Det är viktigt att komma ihåg att rätta ditt Sportkryss snabbt, då det finns en tidsgräns för att hämta ut eventuella vinster.

Vinstchanser och priser med Sportkrysset

Sportkryss erbjuder spelaren möjlighet att vinna stora summor pengar med en relativt liten insats. Beroende på hur många rätt du får på din rad och storleken på din insats kan du vinna allt från mindre belopp till den stora jackpotten på upp till 30 miljoner kronor. Insatsen kan variera mellan 10, 20 eller 30 kronor, och vinsten ökar proportionellt med insatsen. Om du exempelvis satsar 20 kronor och får alla rätt, multipliceras din vinst med två. Det finns flera vinstnivåer beroende på antalet rätt, vilket ger spelare på alla nivåer en chans att vinna.

Spelstopp och dragningstid

Spelstoppet för Sportkryss är samma som för Stryktipset, vilket vanligtvis är klockan 15:59 på lördagar. Detta innebär att alla spel måste vara inlämnade senast då för att vara giltiga för veckans dragning. Själva dragningen sker sedan klockan 20:00 samma dag. Var dragningen sänds kan variera, så det är bra att hålla koll på Svenska Spels hemsida eller deras officiella kommunikationskanaler för att få den senaste informationen. Att notera tiden för spelstopp och dragning är viktigt för att inte missa chansen att delta och potentiellt vinna på ditt Sportkryss.

Fördelar och nackdelar med Sportkrysset

Fördelar:

  • Låg insats: Med en startinsats på endast 10 kronor är Sportkryss tillgängligt för nästan alla, vilket gör det till ett populärt val för casual spelare.
  • Stora vinstmöjligheter: Trots den låga insatsen finns chansen att vinna upp till 30 miljoner kronor, vilket ger en extremt hög potentiell avkastning på investeringen.
  • Enkelhet: Spelet är lätt att förstå och delta i, vilket gör det tillgängligt för nybörjare utan tidigare erfarenhet av betting.
  • Extra spänning: Eftersom dragningen sker på lördagskvällen, förlänger det spänningen och underhållningen genom hela fotbollsdagen.

Nackdelar:

  • Turspel: Som ett rent turspel finns det inga färdigheter eller strategier som kan öka chansen att vinna, vilket kan vara en nackdel för de som föredrar spel där skicklighet spelar en roll.
  • Låg återbetalningsprocent: Liksom många lotterier och turspel, har Sportkryss en relativt låg återbetalningsprocent jämfört med vissa andra typer av spel.
  • Begränsade spelmöjligheter: Med endast en dragning per vecka är spelmöjligheterna begränsade jämfört med andra spel som erbjuder dagliga eller flera veckovisa dragningar.

Insats och vinstmultiplicerare på Sportkrysset

Insatsen du väljer att spela med på Sportkryss påverkar direkt storleken på din potentiella vinst. Det finns tre insatsnivåer att välja mellan: 10 kr, 20 kr, och 30 kr. Dessa insatser fungerar som vinstmultiplicerare om du vinner.
 
  • 10 kr: Basinsatsen som ger standardutbetalning enligt vinstplanen.
  • 20 kr: Dubblar vinsten. Om vinstplanen säger att du vinner 100 kr med en 10 kr insats, skulle du vinna 200 kr med en 20 kr insats.
  • 30 kr: Tredubblar vinsten. Använd samma exempel som ovan, med en 30 kr insats skulle du vinna 300 kr.
 
Detta system gör det möjligt för spelare att anpassa risken och den potentiella belöningen baserat på deras egen risktolerans.

Vanliga frågor om Sportkrysset från Svenska Spel

Nedan finner ni några vanliga frågor och svar gällande Sportkrysset från Svenska SpelDessa frågor och svar är avsedda att hjälpa nya och befintliga spelare att förstå mer om hur Sportkryss fungerar och hur man deltar i spelet.
 

Kan jag välja mina egna nummer på Sportkryss?

Ja, du kan antingen välja dina egna sju nummer eller få en slumpmässigt genererad rad när du köper ditt spel.
 

Vad händer om jag missar spelstoppet?

Om du missar spelstoppet för veckan, blir din insats giltig för nästa veckas dragning.
 

Hur vet jag om jag har vunnit?

Du kan rätta ditt Sportkryss genom att besöka Svenska Spels hemsida, använda deras mobilapp, eller gå till ett ombud. Du kan också se dragningen live eller kontrollera resultatet efteråt online.
 

Är det möjligt att vinna på mer än en rad?

Ja, om du köper flera rader ökar du dina chanser att vinna, men det ökar också din totala insats.
 
Dessa frågor och svar är avsedda att hjälpa nya och befintliga spelare att förstå mer om hur Sportkryss fungerar och hur man deltar i spelet.

Populära spel från Svenska Spel

Nedan kan ni läsa fler artiklar och guider om populära spel från Svenska Spel.

Populärt från Svenska Spel