Oddset - Svenska Spel (En komplett Guide)

Oddset - Svenska Spel

En komplett guide om Oddset från Svenska Spel.

I denna artikel kommer vi att utforska Oddset – en populär form av sportspel som erbjuds av Svenska Spel. Vi kommer att gå igenom grunderna i hur Oddset fungerar, olika speltyper som erbjuds och hur man läser oddsen. Dessutom kommer vi att dela tips och strategier för att spela på Oddset, inklusive vanliga misstag att undvika och hur man placerar och följer sina spel. Vi kommer också att diskutera vilka sporter man kan spela på med Oddset. Läs vidare för att bli en mer informerad och framgångsrik Oddset-spelare

Vad är Oddset?

Oddsets historia

Oddset är ett sätt att spela på sportevenemang och det har funnits i Sverige sedan 1986. Oddset introducerades av Svenska Spel och har sedan dess blivit en populär form av spel bland svenskar. Det var ursprungligen tänkt som ett sätt att erbjuda ett alternativ till den illegala spelmarknaden, samtidigt som det skulle bidra till att finansiera idrotten i Sverige.

Oddset idag

Idag har Oddset vuxit och utvecklats till att inkludera flera olika typer av spel. Svenska Spel erbjuder nu ett brett utbud av spelalternativ inom Oddset, där spelare kan satsa på olika sportevenemang och utfall. Oddset är fortfarande en stor del av den svenska spelmarknaden och fortsätter att vara en populär form av spel både online och i butiker.

Speltyper inom oddset - Vinn tillsammans med dina vänner

Speltyper inom Oddset

Matchen

Matchen är Oddsets grundläggande speltyp där spelare satsar på vilket lag eller vilken individ som kommer att vinna en match. I Matchen kan spelare satsa på olika sporter och evenemang, såsom fotboll, ishockey, tennis och många fler.

Målsättaren

Målsättaren är en annan populär speltyp inom Oddset där spelare satsar på hur många mål som kommer att göras i en match. Det kan vara totala antalet mål eller antalet mål som gjorts av ett specifikt lag.

Mixen

Mixen är en kombinationsspel inom Oddset där spelare satsar på utfall i flera olika matcher. Det ger spelarna möjlighet att öka sina potentiella vinster genom att kombinera flera spel, men också ökar risken eftersom alla spel måste vara korrekta för att vinna.

Powerplay

Powerplay är en variant av Mixen där spelare satsar på utfall i flera olika matcher, men med en ökad vinstmultiplikator. Det innebär att spelare kan vinna större belopp om de lyckas pricka in alla sina spel, men risken ökar också då alla spel måste vara korrekta.

Oddset-strategier

Bankspel

Bankspel är en strategi inom Oddset där spelaren har en eller flera säkra spel, kallade banker, som de tror kommer att vinna. Dessa banker kombineras sedan med andra spel för att skapa kombinationsspel. Detta ökar chansen att vinna, men minskar också den potentiella utbetalningen eftersom bankspelen anses vara säkra.

Helgardering

Helgardering är en strategi där spelaren täcker alla möjliga utfall i en eller flera matcher. Detta minskar risken att förlora pengar, men kräver också en större insats eftersom fler spel måste placeras.

Kombinationsspel

Kombinationsspel är en strategi där spelaren kombinerar flera spel för att öka sina potentiella vinster. Detta kan göras inom samma speltyp, såsom Matchen eller Mixen, eller genom att kombinera olika speltyper.

Olika sporter på oddset. Fotboll, ishockey, Tennis, Basket, Handboll och mycket mer.

Tänk på detta när du spelar Oddset

Hur man läser oddsen på Oddset

Att förstå oddsen är en viktig del av att spela på Oddset. Odds är siffror som representerar sannolikheten för att ett visst utfall kommer att inträffa. Ett högre odds innebär att utfallet anses vara mindre troligt, medan ett lägre odds innebär att utfallet anses vara mer troligt. Ju högre odds, desto större vinst om utfallet inträffar.

Tips och strategier för att spela på Oddset

 1. Förstå oddsen: Lär dig hur oddsen fungerar och hur de relaterar till sannolikheten för olika utfall.
 2. Gör din egen forskning: Samla information om de sportevenemang du vill spela på och använd den för att informera dina spelbeslut.
 3. Specialisera dig på en eller några få sporter: Det är lättare att bli framgångsrik om du fokuserar på en eller några få sporter som du är väl insatt i.
 4. Använd bankspel och helgardering: Dessa strategier kan hjälpa dig att öka dina chanser att vinna genom att kombinera flera spel eller täcka alla möjliga utfall.
 5. Jämför odds mellan olika spelbolag: Det kan finnas skillnader i odds mellan olika spelbolag, så jämför dem för att hitta de bästa oddsen för dina spel.

De vanligaste misstagen att undvika när man spelar på Oddset

 1. Att inte förstå oddsen: Att inte förstå oddsen kan leda till dåliga spelbeslut och minskade chanser att vinna.
 2. Spela för mycket på känsla: Att förlita sig för mycket på känsla snarare än forskning och statistik kan leda till dåliga spelval.
 3. Ignorera form och skador: Att inte ta hänsyn till form och skador på spelare och lag kan leda till felaktiga spelbeslut.
 4. Spela med pengar du inte har råd att förlora: Satsa endast pengar du har råd att förlora och undvik att jaga förluster.
 5. Inte jämföra odds mellan olika spelbolag: Att inte jämföra odds kan göra att du missar bättre odds och potentiella vinster.

Så här placerar du ett spel på Oddset

 1. Välj en match eller evenemang: Välj den match eller det evenemang du vill spela på från Oddsets utbud.
 2. Välj en speltyp: Välj den speltyp du vill använda, till exempel Matchen, Målsättaren eller Mixen.
 3. Läs oddsen: Förstå oddsen för de olika utfallen och välj det utfall du vill satsa på.
 4. Ange din insats: Bestäm hur mycket pengar du vill satsa på ditt spel och ange det beloppet.
 5. Bekräfta ditt spel: Granska ditt spel och se till att allt är korrekt innan du bekräftar det.

Hur man följer sina spel på Oddset

De flesta spelbolag, inklusive Svenska Spel, erbjuder möjligheten att följa dina spel på Oddset genom deras webbplats eller app. Genom att logga in på ditt konto kan du se dina aktiva spel, kontrollera resultaten för de evenemang du har spelat på och se om du har vunnit några pengar. Vissa spelbolag erbjuder även livesändningar av matcher och evenemang, vilket gör det enklare att följa dina spel i realtid.

Vilka sporter kan man spela på med Oddset?

Oddset erbjuder spel på en mängd olika sporter, vilket gör det möjligt för spelare att hitta något som passar deras intressen och kunskaper. Några av de mest populära sporterna att spela på med Oddset inkluderar:

 1. Fotboll: Fotboll är en av de mest populära sporterna att spela på med Oddset, och det finns ofta många olika matcher och evenemang att välja mellan, både inom Sverige och internationellt.
 2. Ishockey: Ishockey är en annan populär sport för svenska spelare, och det finns spel på både SHL och NHL samt andra internationella turneringar.
 3. Tennis: Tennis är en populär sport att spela på med Oddset, och det finns spel på både herr- och damturneringar, inklusive Grand Slam-evenemang som Australian Open, French Open, Wimbledon och US Open.
 4. Basket: Basket är en annan populär sport att spela på med Oddset, och det finns spel på både NBA och europeiska ligor.
 5. Handboll: Handboll är en populär sport i Sverige, och det finns spel på både svenska och internationella matcher och turneringar.

Utöver dessa sporter finns det även möjlighet att spela på andra sporter som golf, motorsport, innebandy, bandy och många fler. Det är viktigt att välja en sport som du känner till väl och har kunskap om för att öka dina chanser att göra bra spelval.

Sammanfattning

Oddset är en populär form av spel i Sverige som erbjuder en mängd olika speltyper och strategier. Genom att förstå hur de olika speltyperna fungerar och vilka strategier som kan användas, kan spelare öka sina chanser att vinna och få en mer underhållande spelupplevelse. Det är också viktigt att välja rätt spelbolag för att få bästa möjliga odds och spelalternativ.

FAQ - Vanliga frågor om Oddset

1. Vad är Oddset?

Oddset är en form av spel där spelare satsar på utfall i sportevenemang, såsom vilket lag som kommer att vinna en match eller hur många mål som kommer att göras.

2. Vilka olika speltyper finns inom Oddset?

Inom Oddset finns det flera olika speltyper som Matchen, Målsättaren, Mixen och Powerplay. Dessa speltyper erbjuder olika sätt att satsa på sportevenemang och deras utfall.

3. Vilka strategier kan användas när man spelar Oddset?

Några av de vanligaste strategierna är bankspel, helgardering och kombinationsspel. Dessa strategier hjälper spelare att öka sina chanser att vinna genom att kombinera flera spel eller täcka alla möjliga utfall.

4. Vilka spelbolag erbjuder Oddset?

Svenska Spel var det första spelbolaget som introducerade Oddset i Sverige, men idag finns det flera olika spelbolag som erbjuder liknande tjänster. Det är viktigt att jämföra olika spelbolag för att hitta det som passar bäst för dina behov och preferenser.

5. Hur kan jag spela ansvarsfullt?

För att spela ansvarsfullt är det viktigt att ha realistiska förväntningar, inte spendera mer pengar än man har råd att förlora och att ta regelbundna pauser från spelandet. Det kan också vara en bra idé att sätta en budget och tidsgräns för sitt spelande. Besök stödlinjen om du vill läsa mer om ansvarsfullt spelande.

Populärt från Svenska Spel