V86

Här är den ultimata guiden om det populära travspelet, v86 från ATG. Lär dig allt om v86 och få en full inblick i hur det fungerar.
Rätta V86
Rätta V86

V86 – Den ultimata guiden

V86 är ett spel som erbjuds av ATG, den svenska statliga spelorganisationen. Det handlar om att man ska försöka gissa utfallet av åtta olika travlopp. Det finns olika sätt att spela V86, till exempel att man kan välja att lägga en enkel rad, eller så kan man kombinera flera olika hästar i samma spel för att öka sina vinstchanser. Spelet går att spela både på nätet och på olika ombud runt om i landet.

I den här guiden går vi igenom de fundamentala grunderna om V86 och hur det fungerar. Så häll upp en kopp kaffe, luta dig tillbaka och lär dig allt du behöver veta om just V86 från ATG.

Vad är V86?

V86 är ett spel som erbjuds av ATG, den svenska statliga spelorganisationen. V86-spelen går att spela på nätet och på olika ombud runt om i landet. Man kan välja att lägga en enkel rad, eller så kan man kombinera flera olika hästar i samma spel för att öka sina vinstchanser. V86-tävlingarna brukar äga rum en gång i veckan, och man kan vinna pengar om man lyckas gissa rätt på flera av hästarna som deltar i tävlingen.

Hur spelar man V86?

För att spela V86 behöver du först skaffa ett spelkonto hos ATG. Det går att göra på deras hemsida eller på ett ombud nära dig. När du har ett spelkonto kan du börja spela på travet.

 

Det finns olika sätt att spela V86, men det vanligaste är att man väljer att lägga en enkel rad. Då väljer man ut en häst i varje lopp som man tror kommer att vinna, och för varje rätt häst man gissar på vinner man pengar. Man kan också välja att kombinera flera olika hästar i samma spel, till exempel genom att lägga ett systemspel. På så sätt kan man öka sina vinstchanser, men man måste också spela för en högre summa pengar.

 

När du har valt vilka hästar du vill spela på går du till en spelterminal eller loggar in på ditt spelkonto på nätet. Där anger du vilka hästar du har valt och hur mycket du vill spela för. När du har bekräftat ditt spel och betalat för det får du en spelkvittot som visar vilka hästar du har valt och hur mycket du har satsat. Tävlingarna går av stapeln en gång i veckan, och när de är klara kan du se om du har vunnit något på ditt spel genom att titta på resultatlistan eller på ditt spelkonto.

Vinstchanser och odds

Vinstchanserna i V86 kan variera beroende på vilka hästar du väljer att spela på och hur mycket du satsar. Ju fler hästar du väljer att inkludera i ditt spel, desto större blir såklart dina vinstchanser, men du måste också spela för en högre summa pengar.

 

Odds är ett uttryck för sannolikheten att något ska hända, och i travsport används odds för att beskriva hur stor chans olika hästar har att vinna ett lopp. Oddsen för en häst kan till exempel vara 2.00, vilket innebär att om du satsar 100 kronor på den hästen och den vinner, så vinner du 200 kronor tillbaka. Ju lägre oddset är, desto större är sannolikheten att hästen kommer att vinna, och desto mindre vinner du om du satsar på den.

 

Det går att se oddsen för olika hästar på ATG:s hemsida eller på spelterminaler på ombuden. Oddsen kan ändras under tävlingsdagen beroende på olika faktorer såsom hästarnas form, väderförhållanden och startpositioner. Det kan därför vara läge att hålla utkik efter förändringar i oddsen innan du lägger ditt spel.

Historia och bakgrund till V86

V86 är ett spelform som går ut på att man ska gissa vilka hästar som kommer att vinna på olika travbanor i Sverige. Spelet har funnits sedan mitten av 1980-talet och har blivit mycket populärt i Sverige. V86-spelet arrangeras av ATG, den statligt ägda spelmonopolet i Sverige.

 

Spelet har sin grund i den så kallade V65-formen, som lanserades av ATG på 1970-talet. V65 gick ut på att man skulle gissa resultatet i sex lopp på en och samma travbana. Efter att V65-spelet hade blivit mycket populärt, beslutade ATG att utöka det till att omfatta åtta lopp på olika travbanor, vilket resulterade i V86.

 

V86-spelet har fortsatt att utvecklas över åren, och idag finns det flera olika varianter av spelet, som t.ex. V86-Jackpot, där man kan vinna extra stora priser genom att gissa rätt på alla loppen, och V86-Oddset, där man kan spela på enskilda hästar och kombinationer av hästar.

 

ATG har också infört en rad olika säkerhetsåtgärder för att förhindra bedrägerier och missbruk av V86-spelet, inklusive elektroniska spelterminaler och noga kontroller av spelregistren. Dessa åtgärder har bidragit till att göra V86 till ett säkert och pålitligt spelform för spelare i Sverige.

Regler och villkor

För att spela V86 krävs det att man är minst 18 år gammal och har ett giltigt spelkonto hos ATG. Man kan antingen spela på V86 på en spelombud, via ATG:s hemsida eller app, eller genom att använda en spelterminal.

 

När man spelar V86 gäller det att man ska gissa vilka hästar som kommer att vinna i åtta utvalda lopp på olika travbanor i Sverige. Man kan spela på en enskild häst eller kombinera flera hästar i ett systemspel. ATG erbjuder olika systemspel, som t.ex. V86-4, där man väljer fyra hästar i varje lopp, och V86-8, där man väljer åtta hästar i varje lopp. Ju fler hästar man väljer, desto större blir chansen att vinna, men också insatsen.

 

Man kan också välja att spela med ett fast spelbelopp, till exempel 20 kronor, eller så kan man välja att satsa ett visst antal kronor på varje vald häst. Vinsten beror på hur många rätt man har och hur många andra spelare som har samma antal rätt. Ju fler rätt man har, desto större blir vinsten.

 

Det finns också möjlighet att spela med bonus, vilket innebär att man får en extra vinst på sin insats om man har en viss mängd rätt. Exempelvis kan man få en bonus på 50% av insatsen om man har sex rätt i V86-spelet.

 

Det är viktigt att notera att alla spel på trav är förenade med en risk för förlust. Det är därför viktigt att spela ansvarsfullt och inte satsa mer än man har råd att förlora. ATG har också infört en rad olika säkerhetsåtgärder för att förhindra spelmissbruk, inklusive möjligheten att sätta gränser för sina spel och att stänga av sig själv från spel om man känner att det behövs.

Tips och strategier för att spela V86

Här är några allmänna tips och strategier som kan vara användbara att tänka på när man spelar V86:

 

 1. Gör grundliga undersökningar: Innan du spelar V86 är det viktigt att du gör så mycket research som möjligt. Läs på om hästarna, studera formkurvorna och se till att du har så mycket information som möjligt om loppen. Ju mer du vet, desto större är chansen att du kan göra välgrundade val.

 2. Var inte rädd för att spela på de långsammare hästarna: Det är lätt att bli frestad att bara spela på de favoriter som verkar ha störst chans att vinna, men det är inte alltid det bästa valet. Ibland kan de långsammare hästarna ha en fördel, till exempel om banförhållandena passar dem bättre, och då kan det vara lönsamt att spela på dem.

 3. Var beredd på att ta risker: V86-spelet handlar till stor del om att ta chanser. Ju mer du vågar satsa, desto större är chansen att du kan vinna stort. Samtidigt är det viktigt att du inte satsar mer än du har råd att förlora, och att du spelar ansvarsfullt.

 4. Var inte rädd för att byta strategi: Om du ser att din strategi inte ger de resultat du hoppades på, är det inte för sent att ändra den. Kanske behöver du tänka om och prova på något nytt. Välj hästar som du tror har störst chans att vinna och pröva olika system och insatser för att hitta den strategi som fungerar bäst för dig.

 5. Använd olika spelformer: Det finns flera olika spelformer att välja mellan när du spelar V86, som t.ex. V86-4 och V86-8. Pröva på olika spelformer och se vilken som fungerar bäst för dig. Kanske passar du bäst med ett mindre system, eller kanske trivs du bättre med att satsa på färre hästar men med högre insatser.

Fördelar och nackdelar

Det finns både fördelar och nackdelar med att spela V86.

Fördelar:

 • Möjligheten att vinna stora priser: V86-spelet kan ge stora vinster om man har tur och gissar rätt. Ju fler rätt man har, desto större blir vinsten.
 • Enkelt att spela: V86-spelet är enkelt att förstå och spela. Man behöver bara gissa vilka hästar som kommer att vinna i åtta olika lopp, och man kan välja att spela på en enskild häst eller kombinera flera hästar i ett systemspel.
 • Möjlighet att spela på olika lopp: V86-spelet ger möjlighet att spela på lopp på olika travbanor runt om i Sverige, vilket kan vara roligt om man vill spela på lopp på sin lokala travbana eller på andra banor.


Nackdelar
:

 • Risk för förlust: Som med alla spelform är det en risk för förlust när man spelar V86. Man bör därför aldrig satsa mer än man har råd att förlora.
 • Kan vara beroendeframkallande: Precis som med andra spelform kan V86 vara beroendeframkallande om man inte spelar ansvarsfullt. Det är därför viktigt att sätta upp gränser för sina spel och att vara medveten om när det är dags att sluta spela.
 • Möjlighet till bedrägerier: Precis som med alla spelform finns det en risk för bedrägerier och oegentligheter. ATG har infört en rad olika säkerhetsåtgärder för att förhindra bedrägerier, men man bör ändå vara försiktig och vaksam när man spelar V86.

Så här går V86-tävlingarna till

V86-tävlingarna är hästkapplöpningar som arrangeras av ATG på olika travbanor i Sverige. Tävlingarna är öppna för alla hästar som uppfyller vissa kriterier, som t.ex. att de är födda i Sverige och har en viss kvalitet.

 

V86-tävlingarna består av åtta olika lopp, varav sju är ordinarie lopp och ett är ett reservlopp. Varje lopp avgörs av en grupp hästar som tävlar mot varandra, och vinnaren är den häst som kommer först över mållinjen.

 

För att delta i tävlingarna måste hästarna ha en licens från Svensk Travsport, och de måste ha gått igenom en serie tester för att säkerställa att de uppfyller vissa krav på hälsa och kondition.

 

Tävlingarna hålls på olika travbanor runt om i Sverige, och datumen och tider för tävlingarna annonseras på förhand av ATG. För att delta i spelet måste man spela innan tävlingarna börjar, och man kan spela på en enskild häst eller kombinera flera hästar i ett systemspel.

 

När tävlingarna är avslutade, räknas resultaten och vinnarna meddelas. Om man har spelat på V86 och har rätt resultat, får man en vinst baserat på hur många rätt man har och hur många andra spelare som har samma antal rätt. Vinsterna betalas ut av ATG efter att tävlingarna är avslutade.

Rätta V86

Har du spelat på V86 och undrar om det blev vinst?

Vanliga frågor och svar

Var kan jag se V86 live?

TV12 visar V86-tävlingarna live varje onsdag från klockan 20:30 när det inte är högsäsong. Utöver det så kan du se loppen gratis i ATG-live.

Hur fördelas vinsten?

V86 vinsten fördelas enligt följande:

 • 40% går till de spelare som har åtta rätt.
 • 20% till spelare med sju rätt.
 • 40% till spelare med sex rätt.
När börjar V86?

De onsdagar som det är Onsdag Xpress startar V86 20.30.

På sommaren är det uppehåll för Onsdag Xpress och V86 körs endast på en bana. Starttiden är då 19.20, vilket också är spelstopp för omgången.

Med Onsdag Xpress menas att man delar tävlingarna mellan två olika banor.

Det är fyra banor som deltar:

 • Solvalla
 • Åby
 • Jägersro
 • Bergsåker

 Solvalla kör varje onsdag gemensamt med någon av de tre andra banorna.

Hur mycket vinner man?

Det är omöjligt att säga på förhand hur mycket man vinner på V86. Eftersom vinsten beror på hur många som spelat på den omgången samt hur stora insatserna är. 

8 rätt kan generera vinstpengar i form av flera miljoner till några tusenlappar. Det beror även på hur många som har 8 rätt och vilka odds det är på hästarna som vinner respektive lopp. 

Innehåll