ATG

ATG: Allt du behöver veta om Sveriges största spel på hästar och trav.
Rätta ATG
5/5
Rätta ATG

ATG

En komplett guide om ATG (AB Trav och Galopp).

ATG är en statligt ägd bolag i Sverige som sedan mitten av 1900-talet har haft till uppgift att arrangera och förvalta travsporten i landet. ATG grundades år 1974 genom en sammanslagning av Trav och Galopp AB och Svenska Travsportens Centralförbund. Bolaget har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges största speloperatörer, med verksamhet inom både trav- och galoppsporten samt andra spelformer som lotto, keno och triss. 

I denna guiden har vi listat allt du behöver veta om ATG och dess spelformer.

Rätta V75

historian bakom atg

Travsporten har en lång historia i Sverige, med rötter som går tillbaka ända till 1600-talet. Då användes trav som ett sätt att transportera gods och personer över långa sträckor, men det dröjde inte länge förrän man också började tävla i trav. De första dokumenterade travtävlingarna hålls i Stockholm år 1767, och redan år 1792 hade man börjat hålla regelbundna tävlingar på Djurgården.

Under 1800-talet växte travsporten snabbt i popularitet, och år 1873 grundades det första travförbundet i Sverige, Svenska Travsportens Centralförbund. Detta förbund ansvarade för att organisera och reglera travsporten i landet, och även för att anordna stora tävlingar som Elitloppet och Derbyt.

ATG har alltså en lång och rik historia inom travsporten i Sverige, och har spelat en central roll i att utveckla och popularisera sporten under årens lopp. Bolaget ansvarar idag inte bara för att arrangera tävlingar och förvalta travsporten, utan också för att erbjuda spelmöjligheter till allmänheten. Genom sina olika spelformer, såsom V75 och V86, erbjuder ATG möjligheten att spela på trav- och galopptävlingar, både i Sverige och internationellt.

ATG har också en bred samhällsansvar, och arbetar aktivt för att främja ansvarsfullt spelande och förebygga spelberoende. Bolaget har också en stor gemenskapsverksamhet, och engagerar sig i olika projekt och initiativ för att bidra till utvecklingen av travsporten och lokalsamhället.

Olika Spelformer

ATG erbjuder olika spelformer på trav- och galopptävlingar, både i Sverige och internationellt, och har under årens lopp utvecklat en mängd olika spelformer för att ge spelare möjlighet att satsa på tävlingarna på olika sätt.

Ett av de mest kända spelen som erbjuds av ATG är V75, som är ett spel där spelaren får välja sju olika hästar i sju olika lopp, och där vinnaren är den som har valt rätt hästar och kommit i rätt ordning. V75 är ett av de mest populära spelen hos ATG, och anordnas oftast på lördagar och söndagar.

Ett annat populärt spel hos ATG är V86, som är ett spel där spelaren får välja hästar i åtta olika lopp. V86 anordnas oftast på onsdagar och fredagar, och är ett annat av de stora spelen hos ATG.

Förutom V75 och V86 finns det många andra spelformer att välja mellan hos ATG, såsom V64, V65, V5, V4 och V3. Dessa spel är lite enklare än V75 och V86, och innebär att spelaren bara behöver välja färre hästar och lopp. Det finns också olika så kallade jackpotspel, där spelaren kan vinna stora priser om man har tur och valt rätt hästar.

ATG erbjuder även möjlighet att spela på travtävlingar utomlands, såsom på Solvalla i Norge och Jägersro i Danmark. Dessa spel är lite annorlunda än de spelformer som anordnas i Sverige, men ger spelarna möjlighet att satsa på tävlingar över hela Norden.

Förutom spel på travtävlingar erbjuder ATG även spel på galopptävlingar, både i Sverige och internationellt. Dessa spel är liknande de spelformer som finns för travsporten, men innebär att spelaren satsar på galopphästar i stället för trav.

ATG och den svenska travsporten

ATG grundades 1976 och har sedan dess varit en viktig aktör inom den svenska travsporten, och erbjuder olika spelformer för svenska spelare att satsa på.

ATG är ett av de största spelbolagen i Sverige, och har en viktig roll i den svenska travsporten genom att erbjuda spel på tävlingar från olika delar av landet. Bolaget är även ansvarigt för att organisera och genomföra olika prestigefyllda lopp, såsom Elitloppet och Grand Prix, och har under årens lopp bidragit till att göra travsporten till en viktig del av den svenska kulturscenen.

ATG är också ansvarigt för att samla in pengar till travsporten i Sverige, och en stor del av intäkterna går till att finansiera olika projekt inom sporten, såsom tävlingar, träningar och utveckling av nya hästar. Bolaget har även tagit ett stort samhällsansvar genom att satsa på olika initiativ för att främja ansvarsfullt spelande, och har en rad olika projekt för att hjälpa spelare att spela på ett sunt och ansvarsfullt sätt.

ATG och den svenska travsporten hör ihop och är oerhört viktiga för varandra. Genom sina olika spelformer och tävlingar har ATG bidragit till att göra travsporten till en viktig del av den svenska kulturscenen, och har samtidigt satsat på olika initiativ för att stärka travsporten i Sverige. Bolaget har en viktig roll att spela inom den svenska travsporten,

ATG och teknologi: digitala spelformer och innovationer

ATG, eller AB Trav och Galopp, är ett statligt bolag som har ansvar för travsporten i Sverige. Bolaget erbjuder olika spelformer för svenska spelare att satsa på, och har på senare år satsat på olika teknologiska innovationer för att göra det enklare och mer tillgängligt för spelare att delta i olika spel.

En av de största förändringarna som ATG har genomfört på senare år är införandet av digitala spelformer. Idag kan spelare enkelt spela på olika tävlingar genom att använda sig av ATG:s hemsida eller app, och kan därmed spela på tävlingar från olika delar av landet utan att behöva resa fysiskt till en spelombud.

ATG har också satsat på olika innovationer för att göra det enklare och mer tillgängligt för spelare att delta i olika spel. Ett exempel på detta är införandet av Quick Pick-funktionen, som gör det möjligt för spelare att snabbt och enkelt spela på olika system och kombinationer utan att behöva välja hästar och lopp manuellt.

ATG har även satsat på att utveckla sin hemsida och sin app, och har till exempel infört en rad olika funktioner som gör det enklare för spelare att hitta och satsa på olika tävlingar. Bolaget har också satsat på att erbjuda olika typer av digitala spelformer, såsom spel på virtuelle tävlingar och andra innovativa spelformer.

ATG har alltså satsat på olika teknologiska innovationer för att göra det enklare och mer tillgängligt för spelare att delta i olika spel. 

vad kan vi förvänta oss av spelbolaget i framtiden?

En av de största förändringarna som vi kan förvänta oss av ATG i framtiden är en fortsatt satsning på digitala spelformer. Idag kan spelare redan enkelt spela på olika tävlingar genom att använda sig av ATG:s hemsida eller app, men det är troligt att bolaget kommer att fortsätta att utveckla dessa kanaler för att göra det ännu enklare och mer tillgängligt för spelare att delta i olika spel.

ATG kommer troligtvis också att fortsätta att satsa på olika innovationer för att göra det enklare och mer tillgängligt för spelare att delta i olika spel. Det kan handla om nya funktioner för att snabbt och enkelt spela på system och kombinationer, men också om nya typer av digitala spelformer, såsom spel på virtuelle tävlingar och andra innovativa spelformer.

En annan sak som vi kan förvänta oss av ATG i framtiden är en fortsatt satsning på att stärka den svenska travsporten. Bolaget har redan tagit ett stort samhällsansvar genom att satsa på olika initiativ för att främja ansvarsfullt spelande, och det är troligt att bolaget kommer att fortsätta att bidra till utvecklingen av sporten i Sverige genom att finansiera olika projekt och tävlingar.

I en allt mer digitaliserad värld är det svårt att säga exakt vad som kommer att hända med ATG i framtiden, men det är troligt att bolaget kommer att fortsätta att satsa på digitala spelformer och innovationer för att göra det enklare och mer tillgängligt för spelare att delta i olika spel. Bolaget kommer troligtvis också att fortsätta att satsa på att stärka den svenska travsporten.

Rätta V75

ATG - V75

V75 är ett av de mest populära spelformerna hos ATG, eller AB Trav och Galopp, i Sverige. Det är ett spel där spelaren får välja sju olika hästar i sju olika lopp, och där vinnaren är den som har valt rätt hästar och kommit i rätt ordning. V75 anordnas oftast på lördagar och söndagar, och ger spelarna möjlighet att satsa på spännande travtävlingar från olika delar av landet.

Hur spelar man v75?

V75 är ett av de mer avancerade spelformerna hos ATG, och kräver att spelaren har lite kunskap om travsporten och hur man väljer hästar. För att spela V75 behöver man först välja en omgång som man vill spela på, och därefter välja sju olika hästar i sju olika lopp. Man kan antingen välja hästarna manuellt, eller använda sig av olika system och strategier för att hjälpa sig att välja.

När man har valt sina hästar och lopp kan man välja att spela på olika sätt. Man kan till exempel välja att spela enklare spel som V75-1, där man bara behöver ha rätt häst i det första loppet, eller mer avancerade spel som V75-7, där man behöver ha rätt hästar och ordning i alla sju loppen. Man kan också välja att spela olika system, såsom aktiva system där man själv väljer hur många kombinationer man vill spela, eller passiva system där man låter ATG välja kombinationer åt en. 

Här kan du läsa mer om hur du rättar v75.

Vad kan man vinna på v75?

Vinsterna på V75 varierar beroende på hur många som spelar och hur stora potten blir. Vanligtvis är vinsterna på V75 relativt stora, och det finns möjlighet att vinna stora summor om man har tur och valt rätt hästar. Förutom vinstpengar finns det också möjlighet att vinna olika priser, såsom resor och andra prylar, genom att spela på V75.
 

Ansvarsfullt spelande på V75

Ansvarsfullt spelande är en viktig fråga för alla spelbolag, och ATG, eller AB Trav och Galopp, är inget undantag. Bolaget har ett stort samhällsansvar och arbetar aktivt för att främja ansvarsfullt spelande, och har en rad olika åtgärder och riktlinjer för att förebygga spelberoende och andra problem som kan uppstå i samband med spelande.

En viktig del av ansvarsfullt spelande är att man spelar för sin egen skull, och inte för att vinna pengar eller för att lösa andra problem. Det är också viktigt att man sätter gränser för hur mycket man spelar och hur mycket man satsar, och att man inte spelar för mer pengar än man har råd att förlora.

ATG har olika verktyg och rådgivningstjänster som kan hjälpa spelare att spela ansvarsfullt, såsom möjlighet att sätta gränser för hur mycket man får satsa per dag, vecka eller månad. Man kan också sätta en spelgräns för hur mycket man får satsa på ett och samma spel, och ATG har även olika verktyg för att hjälpa spelare att följa sin budget.


ATG har också en rad olika åtgärder för att förebygga spelberoende och andra problem som kan uppstå i samband med spelande. Man har till exempel en chattfunktion där man kan prata med en spelterapeut, och man erbjuder även olika rådgivningstjänster för spelare som känner att de har problem med spelandet.


Det är viktigt att alltid spela ansvarsfullt, och att inte låta spelandet påverka ens vardag eller relationer negativt. Om man känner att man har problem med spelandet eller att man spelar för mycket, är det viktigt att söka hjälp och att använda sig av de verktyg och rådgivningstjänster som finns tillgängliga.

V75-system: vad är det och hur använder man dem?

V75-system är en av de spelformerna som erbjuds av ATG, eller AB Trav och Galopp, för spel på travtävlingar i Sverige. Ett V75-system innebär att man satsar på flera olika kombinationer av hästar och lopp, och det finns olika typer av system att välja mellan beroende på hur många kombinationer man vill spela på.
 
Det finns två huvudtyper av V75-system: aktiva system och passiva system. Aktiva system innebär att man själv väljer hur många kombinationer man vill spela på, medan passiva system innebär att man låter ATG välja kombinationer åt en.
Aktiva system - V75 ATG
Aktiva system är den mest flexibla spelformen för V75, och ger spelaren möjlighet att själv välja hur många kombinationer man vill spela på. Man kan till exempel välja att spela ett aktivt system med sex hästar i sju lopp, vilket ger 720 olika kombinationer. Man kan också välja att spela på fler eller färre hästar och lopp, beroende på hur mycket man vill satsa och hur säkra man är på sina val.
Passiva system - V75 ATG
Passiva system är en lite enklare spelform för V75, och innebär att man låter ATG välja kombinationer åt en. Man väljer själv hur många hästar man vill satsa på, och ATG väljer därefter automatiskt ut de bästa kombinationerna för att maximera vinstchanserna. Passiva system är ett bra val för den som vill spela på V75 utan att behöva lägga för mycket tid på att välja hästar och lopp. 

Det finns många olika fördelar med att spela på V75-system, och det är ett bra val för den som vill ha en högre vinstchans och samtidigt satsa på flera olika hästar och lopp.

V75-historia: hur har spelformen utvecklats över tid?

V75 är en av de mest populära spelformerna hos ATG, eller AB Trav och Galopp, i Sverige, och har funnits sedan mitten av 1970-talet. Spelformen har under årens lopp genomgått en rad förändringar och utvecklingar, och har idag blivit en av de mest eftertraktade spelformerna hos ATG.

V75:s historia börjar på 1970-talet, då man introducerade ett nytt spelform som gick under namnet V65. Spelformen var ett steg upp från det tidigare V5-spelet, och innebar att spelaren fick välja hästar i sex olika lopp. V65 blev snabbt mycket populärt, och efter ett par år utökades spelformen till V75, där spelaren fick välja hästar i sju olika lopp.

Under 1980-talet fortsatte V75 att växa i popularitet, och man började även att anordna V75-tävlingar på andra banor än just Solvalla, där spelet ursprungligen startade. På 1990-talet blev V75 ännu mer populärt, och man började att anordna tävlingar på lördagar och söndagar för att möta den ökade efterfrågan.

Under 2000-talet har V75 fortsatt att vara ett av de mest populära spelformerna hos ATG, och man har under årens lopp även introducerat olika nya spelformer som V86, V64 och V65. V75 har även utvecklats tekniskt, och man har börjat erbjuda möjlighet att spela på spelet online, vilket har gjort det enklare för spelarna att satsa på tävlingarna.

I dag är V75 fortfarande en av de mest populära spelformerna hos ATG, och anordnas oftast på lördagar och söndagar. Spelet har blivit en viktig del av den svenska travsporten, och ger spelarna möjlighet att satsa på spännande tävlingar från olika delar av landet.

V75-statistik: vilka är de mest framgångsrika hästarna genom tiderna?

V75 är en av de mest populära spelformerna hos ATG, eller AB Trav och Galopp, i Sverige, och är ett spel där spelaren får välja sju olika hästar i sju olika lopp. Under årens lopp har många hästar varit framgångsrika i V75-loppen, och det finns en rad olika hästar som sticker ut genom att ha vunnit flera lopp och tjänat stora summor pengar.

En av de mest framgångsrika hästarna i V75-historien är Cash Wise, som vann totalt 15 V75-lopp under sin karriär och tjänade över 14 miljoner kronor. Hästen var en av de mest populära i Sverige under sin aktiva tid, och vann även flera andra prestigefyllda lopp under sin karriär.

En annan mycket framgångsrik häst i V75-sammanhang är Knowitall Icon, som vann totalt 13 V75-lopp under sin karriär och tjänade över 13 miljoner kronor. Hästen var även mycket framgångsrik i andra lopp, och vann även prestigefyllda lopp som Elitloppet och Grand Prix.

Det finns många andra hästar som har gjort sig kända för sina framgångar i V75-loppen, såsom Zola Boko, Sebastian K., Buzz Mearas och Readly Express. Dessa hästar har alla vunnit flera V75-lopp och tjänat stora summor pengar, och har bidragit till att göra V75 till en av de mest populära spelformerna hos ATG.

Det är viktigt att komma ihåg att V75 är ett spel där det handlar om tur och slumpen, och att det inte finns några garantier för att man kommer att vinna. Även de mest framgångsrika hästarna kan ha dåliga dagar, och det är viktigt att alltid spela ansvarsfullt och inte satsa mer pengar än man har råd att förlora.

V75-strategier: hur väljer man rätt hästar och lopp?

Att välja rätt hästar och lopp kan vara svårt, och det kan vara en utmaning att försöka förutse hur tävlingarna kommer att sluta. Det finns dock en rad olika strategier som man kan använda sig av för att förbättra sina vinstchanser, och nedan följer några exempel på strategier man kan använda sig av.

 1. Utnyttja statistik och formkurvor: Det kan vara bra att titta på hästarnas statistik och formkurvor när man väljer lopp och hästar att satsa på. Hästar som har bra form och har vunnit flera lopp på sistone kan vara ett bra val, medan hästar som har dålig form eller har fått många skador kan vara riskabla att satsa på.
 2. Välj lopp med hästar som är vana att vinna: Hästar som har vunnit många lopp tidigare kan ofta vara ett bra val, eftersom de är vana att vinna och kan ha en högre vinstchans. Det kan vara bra att titta på hästarnas prestationer i tidigare lopp, och att välja hästar som har ett gott rykte och som har vunnit många lopp.
 3. Välj hästar som är vältränade och i bra form: Det är viktigt att välja hästar som är vältränade och i bra form, eftersom det kan ge en högre vinstchans. Det kan vara bra att titta på hästarnas träningsresultat och hur de har presterat i tidigare lopp, för att få en bättre uppfattning om hur de kommer att prestera i det aktuella loppet.
 4. Använd system och kombinationer: Att spela på system och kombinationer kan vara ett bra sätt att öka vinstchanserna, eftersom man då satsar på flera olika hästar och lopp samtidigt. Det finns olika typer av system att välja mellan, så det kan vara bra att undersöka vilka som passar bäst för ens egna spelstrategi.
 5. Sätt en budget och spela ansvarsfullt: Det är viktigt att alltid sätta en budget när du ska spela på V75. Gör aldrig en större kupong än du har råd att förlora. Om du hellre vill spela ett större system kan det vara bra att köpa in sig i ett andelsspel istället.

V75-odds: vad påverkar oddsen och hur kan man förbättra sina vinstchanser?

Oddsen i V75-loppen är ett uttryck för hur stor chans man tror att hästen har att vinna loppet, och kan variera beroende på flera olika faktorer. Nedan följer några exempel på faktorer som kan påverka oddsen i V75-loppen.

 1. Hästens form: Hästar som har vunnit flera lopp på sistone eller har presterat väl i tidigare lopp kan oftast ha bättre odds än hästar som har dålig form eller har fått många skador.
 2. Tränarens rykte: Tränare som har en historik av att träna framgångsrika hästar kan oftast ge sina hästar bättre odds, eftersom man tror att de har en högre vinstchans.
 3. Startpositionen: Hästar som har en bra startposition kan ofta ha bättre odds än hästar som har en sämre startposition, eftersom de kan ha en lägre risk för att fastna i starten och få en dålig start.
 4. Vädret och banförhållandena: Väder och banförhållanden kan påverka hästarnas prestationer, och det kan därför påverka oddsen. Hästar som presterar bättre i regn eller på blöt bana kan till exempel ha bättre odds än hästar som presterar bättre på torrt väder eller på torra banor.

Det finns en rad olika strategier som man kan använda sig av för att förbättra sina vinstchanser i V75-loppen. Det kan vara bra att titta på hästarnas form, tränarens rykte, startpositionen och banförhållandena när man väljer hästar och lopp att satsa på. Det kan även vara bra att spela på system och kombinationer, eftersom det kan öka vinstchanserna genom att man satsar på flera olika hästar och lopp samtidigt.

V75-rekord: vilka är de största vinsterna och vilka har vunnit flest lopp?

Under årens lopp har många hästar varit framgångsrika i V75-loppen, och det finns en rad olika rekord som har satts i samband med spelet. Nedan följer några exempel på V75-rekord.

 • Största vinsten: Den största vinsten i V75-historien ägde rum den 22 januari 2012, då en person vann drygt 29 miljoner kronor på ett enda spel. Vinsten var den hittills största som någonsin hade vunnits i ett V75-spel, och kom efter att spelaren hade satsat på ett system som kostade drygt 1 000 kronor att spela.
 • Flest vunna lopp: En av de hästar som har vunnit flest V75-lopp under sin karriär är Cash Wise, som vann totalt 15 lopp under sin aktiva tid. Hästen var mycket populär i Sverige och vann även flera prestigefyllda lopp under sin karriär, och är en av de mest framgångsrika hästarna i V75-historien.
 • Flest vunna lopp på en dag: Den häst som har vunnit flest V75-lopp på en enda dag är Zola Boko, som vann fyra lopp på en enda dag den 8 november 2014. Hästen vann loppen på tre olika banor och tjänade drygt 5 miljoner kronor på dagen, och är en av de mest framgångsrika hästarna i V75-historien.
 
Det finns många andra rekord som har satts i samband med V75, och spelet har under årens lopp blivit en viktig del av den svenska travsporten. Även om det är svårt att sätta rekord i ett spel som handlar om tur och slumpen, är V75 fortfarande en av de mest eftertraktade spelformerna hos ATG, och ger spelarna möjlighet att satsa på spännande tävlingar från olika delar av landet.