Tips på böcker som slipar ditt poker face

Kortspelet poker kräver mycket för att man ska bli riktigt vass på sikt. Inte bara behöver man ha förmågan att läsa sina motståndare, man behöver även själv ha ett vasst poker face. Behöver du bli bättre på det sistnämnda, men inte vet hur du ska gå tillväga? Lyckligtvis finns det flera böcker som hjälper dig att slipa ditt poker face.

Ja, det finns mycket man behöver ha stenkoll på när man spelar poker. Förutom de psykologiska aspekterna har vi också de regelmässiga som tenderar att kunna vara lite snåriga. Inte minst finns det en mängd olika pokerhänder man kan få under en turnering. I många fall är det också marginellt vem som har starkast hand när potten ska delas ut.

Här prioriterar vi dock det som på sikt kan få dig att lyckas inom kortspelet, nämligen att ha ett starkt poker face som döljer dina egna känslor och intentioner.

The Theory of Poker – David Sklansky

Denna klassiker kan bäst beskrivas som måsteläsning för alla som vill bli duktiga på poker. Den erkända spelaren David Sklansky diskuterar grundläggande koncept som pot odds och implied samt diverse spelteorier som är avgörande för att förstå spelets alla lager. Med en stark grund kan du fokusera på din beslutsfattning och att bättra på ditt poker face.

Reading Poker Tells – Zachary Elwood

Ett av de viktigaste verktygen i poker är att kunna läsa motståndarnas uttryck. Vad har de för signaler och eventuella tics? I denna bok lär den berömda författaren och erfarne spelaren Zachary Elwood dig hur du studerar, identifierar och slutligen använder dessa signaler till din fördel.

The Mental Game of Poker – Jared Tendler och Barry Carter

Vi ska alltid komma ihåg att ens poker face börjar med vad som finns i våra huvuden. Det är därför viktigt att du kan stänga ute vissa typer av känslor som tränger sig på. Med boken The Mental Game of Poker hjälper författarna dig att hantera stress, frustration och andra känslor som kan påverka ditt spel. Den ger också tips på strategier och knep för att utveckla ett starkt poker face.

Caro’s Book of Poker Tells – Mike Caro

Mike Caro är en av de mest kända författarna inom poker, och trycker ofta på hur du kan läsa dina motståndares beteenden för att fatta bättre beslut. Inte helt olikt Zachary Elwoods bok, ger Caro’s Book of Poker Tells dig bättre förståelse för hur du upptäcker motståndarnas “avslöjanden”.

The Art of Bluffing – Zachary Elwood

Att kunna bluffa är onekligen en konstform som kräver sin övning. I sin andra mycket populära bok om poker, The Art of Bluffing, delar Elwood med sig av en rad exempel och analyser av bluffar från kända pokermatcher som har ägt rum. Genom dem ger han dig ytterligare insikt i hur du kan bluffa på ett sätt som överraskar spelarna du möter.

Det är en ständig process att förbättra sitt poker face, men genom att ta rygg på experternas råd får du verktygen som krävs för att bli bättre. Flera av böckerna på listan finns att skaffa på Adlibris eller andra nätbutiker, men tänk på att de kan ha fått uppdaterade versioner. För att få ut det mesta vill du därför alltid se till att införskaffa de senaste upplagorna. Glöm bara inte bort att det i slutet av dagen är viktigt att öva, så se till att inte glömma bort att varva din läsning med att praktisera.