Finns det några strategier för Roulette?

Har du någon gång undrat om det finns några strategier du kan använda för att öka dina vinstchanser i roulette? Då ska vi tipsa dig om ett par olika roulettestrategier. Du måste dock vara medveten om att huset alltid har en fördel oavsett vilken typ av roulette du spelar.

Hitta en roulettestrategi som passar dig

Tyvärr så finns det ingen simpel roulettestrategi som passar alla utan du måste själv lista ut vilken strategi som passar dig. Det går inte att jämföra med blackjack där det finns ett tydligt val för varje kombination och situation. I roulette får du istället fokusera på din budget och hur stor risk du är villig att ta. Sedan måste du även vara beredd att träna på dina strategier. Det bästa sättet att lära sig är att skapa ett konto på ett nätcasino Sverige och spela en gratisvariant. När du känner dig varm i kläderna kan du sätta in pengar och spela på riktigt.

Martingale är det kändaste alternativet

Den enklaste och mest välkända roulettestrategin kallas Martingale och går ut på att du dubblar din insats vid varje förlust. Grunden i detta system är att du måste satsa på alternativ med 50 % vinstchans. Det kan vara rött/svart eller udda/jämna tal. Här ska vi förklara strategin i enkelhet:

  1. Du börjar med att satsa 1 krona på svart
  2. Du förlorar då kulan stannar i en röd ficka
  3. I nästa spel dubblar du din insats till 2 kronor
  4. Du vinner och får ut 4 kronor
  5. Du har nu gått med 1 krona i vinst

Som du kanske förstår behöver du ha en ganska stor bankrulle för att lyckas med denna strategi. Det är därför vi rekommenderar att spela en gratisversion av spelet först. Du bör aldrig spela för pengar som du inte har råd att förlora, oavsett spel och sammanhang.

Vilka fördelar finns det med martingale-systemet?

Den stora fördelen med martingale-systemet är att det kan vara väldigt tidseffektivt. Du kan vinna även om du inte vill sitta och spela i flera timmar. Det finns dock aldrig några garantier på att du går med vinst, vilket är viktigt att komma ihåg.

Vilka nackdelar finns det med martingale-systemet?

Om du förlorar många gånger i rad kan pengarna ta slut väldigt snabbt. Det kan hända även om du satsar på alternativ där du har 50 % vinstchans.

Exempel på andra roulettestrategier

Det finns även en strategi som kallas för Fibonacci-systemet. Där ska du satsa i en speciell talföljd baserat på hans matematiska system. Det påminner om Martingale, men är ett mer defensivt system där man inte behöver vinna varje omgång. Det är alltså ett lite säkrare system som passar dig som nybörjare.

Några andra strategier du kan testa på inom roulette är:

  • James Bond
  • Labouchere systemet
  • D´Alembert systemet

Oavsett vilken av dessa strategier du vill använda finns kommer du aldrig att ha 100 % vinstchans. Roulette är i grunden precis som lotto ett helt turbaserat spel.  Du kan testa några olika strategier och se vilken som blir din personliga favorit. Det brukar främst bero på personligt tycke och vilken budget du rör dig med.