6 Blackjack-strategier för nybörjare

I den här artikeln kommer vi att ge dig våra bästa tips för en lyckad Blackjack-strategi. Med dessa råd och konkreta tips hoppas vi att du ska känna dig säkrare när du slår dig ner vid spelbordet. Vi kommer att ta upp några olika strategier och förklara vad de innebär samt hur du avgör vilken som passar dig bäst.

 

Varför ska man använda en spelstrategi?

Genom att lära dig spelet och öka din förståelse så kan du även öka dina vinstchanser. En genomtänkt taktik kan förbättra dina odds i längden. Nedan tar vi upp några strategier som du kan använda dig av på ett online casino

 

6 nybörjarvänliga strategier

Den grundläggande strategin i Blackjack kan förklaras som riktlinjer baserade på matematiska sannolikheter som hjälper dig avgöra den bästa åtgärden vid varje kortkombination. Dessa åtgärder är: slå, stå, dubbla, dela eller ge upp. 

 

Med hjälp av den här kunskapen kan du minimera husets fördelar och på så sätt spara pengar på lång sikt. Den grundläggande taktiken kan skilja sig åt mellan olika spel, som till exempel antalet kortlekar, dealerstånd eller träffar på soft 17. 

 

1. Håll reda på korten 

Genom att hålla reda på de låga och höga korten som finns i leken kan du enklare avgöra när det finns fördelaktiga kort kvar och på så sätt kan du därefter satsa mer aggressivt. 

 

2. Sätt en budget

För att undvika att satsa mer pengar än vad du klarar av att förlora, är det viktigt att du har satt upp en budget. Du kan också välja ett bord med en insatsgräns som passar din budget.

 

3. Dubbla din insats

Du kan dubbla din första insats i utbyte mot ytterligare ett kort. Det är en kraftfull taktik som du kan använda dig av när du till exempel har 10 eller 11 totalt och dealerns uppkort är lägre. 

 

4. Dela par

Om du till exempel har två kort av samma värde, så kan du dela upp dem i två separata händer. En allmän regel är att alltid dela ess och åttor men undvika att dela tior eller klädda kort som redan ger en stark position. 

 

5. Slå eller stå

Att avgöra när man ska stå eller slå kan kännas svårt, men som riktlinje kan man tänka sig följande: Stå alltid då du har 17 totalt eller högre. Till exempel om dealerns uppkort är mellan 2 och 6, och du har totalt 12 till 16 kan du välja att stå, då dealern har en högre chans att slå. 

 

6. Ge upp

I en situation när du upplever att din hand inte kommer att vinna, kan du välja att ge upp halva insatsen istället för att spela. Den här taktiken kan du använda dig av när du har en hand på totalt 15 eller 16 och dealern har ett ess eller 10-poängskort.

I den här artikeln har vi förklarat grunderna på ett enkelt sätt för dig som är nybörjare. En Blackjack-strategi är en väldigt enkel taktik som är baserad på matematisk sannolikhet och statistik. Den viktigaste grundregeln är att ha koll på regler, odds, insatser samt att hålla dig till din budget för att öka dina möjligheter till vinst i längden.Vi hoppas att du med hjälp av de här tipsen får en utökad förståelse för spelet och känner dig säkrare i ditt första Blackjackspel.